Tituly (Sláfka) 2011

FENOMÉN BOHDALKA

originální memoáry Jiřiny Bohdalové

Knížku s názvem Fenomén Bohdalka byla vydána v nakladatelství Slávka Kopecká k osmdesátým narozeninám Jiřiny Bohdalové. Jde o rozmanitá vyprávění o životě herečky, o zajímavých lidech, které potkala, v textu najdete mnohé úsměvné historky, mystifikace, vtipné gratulace (padesátky kolegů a přátel!)...a samozřejmě osobitý humor. Nechybí bohatá obrazová dokumentace z osobního alba herečky. Barevná obálka  s přebalem, 272 stran, čb fotografie, 279 Kč.

Vydání  předcházel velký rozhovor s Jiřinou Bohdalovou v MFDnes 21. dubna 2011 – mediálně dílo podporuje Český rozhlas 2.

 

JIŘINA BOHDALOVÁ V KUCHYNI HVĚZD

Jiřina Bohdalová, Slávka Kopecká

Spoluautorky – herečka a novinářka – už před dvaceti lety navštívily rodiny populárních umělců a pořídily  vzácné svědectví o magické síle kuchyňského stolu a chuti rodinných receptů. Vytvořily rozhodně první zdařilé čtení o vaření – a to s opravdovými hvězdami: Rudolfem Hrušínským, Jiřím Sovákem, Ljubou Hermanovou, Vladimírem Dvořákem, Stellou Zázvorkovou, Vladimírem Komárkem… Reedice díla má novou výtvarnou podobu a je rozšířena o další kulinářské texty.

Barevná obálka s přebalem, 290 str., čb.fotografie, 279 Kč.

Tituly vyšly k osmdesátým narozeninám Jiřiny Bohdalové!

 

 

DOTISKY

Sovák a jeho spisy      

Vynikající český herec Jiří Sovák proslul v mnoha oborech, také jako vypravěč a spoluautor nejpopulárnějších  memoárů, jejichž tři díly bouraly žebříčky prodeje po mnoho let. Slávka Kopecká (spoluautorka díla) připravila k výročí nedožitých 90. narozenin Jiřího Sováka výběr z nejlepších historek a vyprávění. Vyšel pod názvem Sovák a jeho spisy aneb Léčba smíchem.  Barevná obálka s přebalem, 264 str, čb.fotografie, 249 Kč

Sovákova kuchařka

Rovnocenným doplňkem hercových memoárů je roztomilá knížka, kterou napsala Andulka Sováková, jeho milovaná žena. Čtenáři v ní najdou nejen recepty na mnohá výtečná jídla (paní Sováková je dokonalá kuchařka), ale také spoustu historek a  nevšední návod na plnohodnotný a pěkný manželský život. Barevná obálka s přebalem, 280 str., čb.fotografie, 249 Kč.

 

Nataša Gollová 1 – Život tropí hlouposti

První knížka o Nataše Gollové vyšla už před mnoha lety a v rámci nakladatelství patří mezi nejúspěšnější tituly vůbec. Její autor Aleš Cibulka v ní  téměř detektivně pátral a objevil přitažlivý a dojemný příběh jejího profesionálního  a osobního života.  Obálka s přebalem, 290 str. čb.fotografie, 249 Kč.

 

Nataša Gollová 2 – Černobílé vzpomínání

Druhá knížka o Nataše Gollové navázala na první opus a byla sepsána díky obrovskému zájmu o tuto tehdy téměř zapomenutou hvězdu českého filmu. Aleš   Cibulka ji opravdu  „znovuobjevil“  a není divu, že  v anketě o nejpopulárnější českou herečku obsadila první místo! Obálka s přebalem, 384 str., čb.fotografie, 249 Kč.

Obě publikace o Nataše Gollové byly vydány na základě neutuchajícího zájmu čtenářů  a k její poctě – 100. výročí  narození, které připadlo na únor 2012

 

Smích a slzy Vladimíra Menšíka

Nejucelenější publikace o životě a práci originálního člověka i herce Vladimíra Menšíka sestavila a sepsala Slávka Kopecká na základě bohatého archívního materiálu, fotodokumentace, vzpomínek a kreseb. Knížka nachází trvale čtenáře, stejně jako každá vzpomínka na tohoto dokonalého Mistra slova. Obálka s přebalem, 231 str, čb. fotografie a kresby, 249 Kč.